Steens skoletid
Forside Op

 

 
Efter en kort afstikker omkring Dåstrup ved Viby landede vores lille familie i Borup i 1968, hvor jeg kort efter startede i 1. klasse og dermed fik min debut hos skolefotografen.

Og debut som medvirkende i den tids reality tv-show - Astrids Første Skoledag. Vibeke Stahr blev vores klasselærer - og hendes mand Jimmy lavede til Kik-kassen med Ingrid og Lillebror denne fremragende dokumentarserie om de 20 nye håbefulde elever på Borup Skole.

Vibeke Stahr er aktiv på nettet - du kan møde hende her

 

 

 

På lejrtur i en af de første klasser er vi alle samlet til dagens flaghejsning. Vibeke Stahr til venstre og resten af A-klassen stærkt optaget af flaget og i nogen grad hinanden.

 

Vistnok fra den samme lejrskole - "Fru" Stahr, Dorte og Karin.

Vi mødes stadigvæk ofte med den gamle folkeskoleklasse. En del af dem vil være med ved fejringen af fødselsdagen. Desværre ikke Karin, som vi måtte tage afsked med for et par år siden, da hun bukkede under for en langvarig kræftsygdom.

 

 

Skolefoto fra 3. klasse - vi er her fremme i 1970. Dette var også året, hvor Morten kom ind i vores klasse og dermed i mit liv.

 

 

 

Skolefoto fra 2. klasse - forsynet med mit helt eget stempel.

 

 

 

 

Hele familien tog til fotografen for - i denne skønne opstilling - at blive foreviget.

Bemærk at der ved denne lejlighed pludselig kom farve på mit liv. De røde sokker kommer derved til sin fulde ret.

 

I midten af 70'erne antog jeg vistnok  to forskellige images:

 

På vej til verdens spejderlejr i Norge i 1975 sammen med et par amerikanere, hvor Michael til højre boede hos os i en uges tid inden afrejsen.

 

Sandsynligvis på vej op på min knallert for at køre til Stubberup og tage til fest hos Mads...

 

Nå, ja - så var der jo også lige konfirmationen. Her ved fest-bordet på Lindenborg Kro med min gudmor og faster Lone ved min side. Ikke ligefrem kortklippet, men meget smart tror jeg.....
Og så er det tid til at præsentere datidens førende boy-band i Borup og omegn - de legendariske "Bare Os". Stående er det tvillingerne Klaus og Jakob Dalgas og undertegnede. Siddende foran er det Morten Dalgas.

Bandet eksisterede i en årrække - og senere var det "kendt" som "Fri Entré".

 

 

Billederne er fra en af de utallige live-optrædender i Borup og omegn. Her er det til asfaltbal på Hovedgaden i Borup, hvor vi trykker den af med Gasolin, Shubidua, Beatles, Abba og hvad der ellers faldt os ind - udover det egen komponerede smash-hit "Død Over Litteraturen".
 

Folkeskole klassen har heldigvis stadigvæk en betydning i mit liv. Vi mødes i Foreningen af Elite Realister af 77/78 (F.E.R.) flere gange om året - ikke mindst til den årlige julefrokost den første lørdag i december. En række af de dejlige mennesker fra A-klassen deltager heldigvis i fejringen af de 40 Fantastiske År.

Vi har for nylig haft den glæde i foreningen at en af vores medlemmer - Jakob Dalgas - er tiltrådt som skoleinspektør på Borup Skole. Så nu arbejder vi på at få fritlagt vores vægmaleri fra det gamle klasselokale, som tidligere ledelser så skamløst har ladet overmale.