Steen i 80'erne
Forside Op

 

Den meste markante begivenhed i 80'erne var mit gode venskab med Lars, der så brat blev afsluttet ved Lars's død d. 20. september 1989. Jeg mødte Lars på datalogi-studiet, som jeg startede på efter gymnasiet i efteråret 1980. Og jeg havde dermed næsten hele 80'er årtiet sammen med Lars. Mange gode ferier og oplevelser havde vi sammen - og vi boede også sammen i et stykke tid i "Rablerød" - det herlige bofællesskab i Roskilde, hvori jeg boede i 7 år i løbet af 80'erne.

Desværre måtte vi alle tage afsked med Lars i slutningen af 80'erne, hvor han bukkede under for en hurtigt-voksende kræftsygdom. Lars ville også være blevet 40 år i 2001.

 

Her på en af vores i alt 3 ferier på Gran Canaria. I de år var vi bidt af charter-ferier med grisefester og hele svineriet. Lars blev så bidt af det, at han tog Spies' Guideskole og arbejdede i et par år i Sydeuropa. Jeg selv brugte en charterferie som den endelige "flugt" fra datalogi-studiet i 1983. Jeg blev således ikke færdig med studiet, men fik lagt en fornuftig bund for den arbejdsmæssige karriere jeg har haft siden.

En edb-karriere, der startede på Forsøgsanlæg Risø, hvor jeg arbejdede som operatør og programmør i en 5 års tid-

 

Trendy ??? Ja for søren.... Her i 1981 på rulleskøjter på Strøget. Sikker på benene (nogenlunde) og 16-17 år før jeg sprang på et par in-linere....

 

I starten af 80'erne startede vi det såkaldte W.C. Fields Kartel - en samling glade drenge hovedsageligt fra gymnasietiden, der tog ud på - og iøvrigt stadigvæk tager ud på - forskellige ture iklædt kjole og hvidt. En af de første ture var en indkøbstur til Tyskland, hvor jeg mødte Susanne. Vi blev kærester og var sammen i et halvt års tid, hvorefter hun rejste til Israel i Kibbutz. Forholdet holdt ikke til adskillelsen.....

 

 

Ok - vi er her i 1984 - og I skal næsten se min dejlige perle-ting omkring halsen. Meget moderne var det - her er jeg til en middag med min fætter Eriks kone Jonna.

Det er mig til venstre - rimeligt nedringet vil jeg sige....

 

I 1984 deltog Danmark i EM fodbold (for mænd) i Frankrig. Drengene tog afsted og var med til at lancere det senere meget brugte trick med at male sig med flag i hovedet. Som altid stilige - vi brugte vores kjolesæt flittigt i de år.

 

 

Kjolesættet blev også brugt, da jeg sammen med et par af drengene stiftede Kvintetten til Dompappernes Forstørrelse. Med Kvintetten optrådte vi faktisk på Roskilde Festival. Godt nok ikke lige på Orange Scene. Med en halv times tid ved de to forskellige indgange var indtjeningen hjemme: En kasse øl og billetter til festivalen.

 

I slutningen af 80'erne indhentede virkeligheden mig. Den længe udskudte indkaldelse til Civilforsvaret kunne ikke udskydes længere. Den 3. november møde 5214 S. B. Sørensen op ved Nordsjællandske CF-kolonne.i Hillerød. Og 6 måneder senere forlad jeg Sydsjællandske CF-kolonne i Næstved med et par striber på skulderen.

I skuffen ligger nu en Mødebefaling, der befaler mig at møde op på Holbæk Sygehus i tilfælde af mobilisering. Her vil jeg sørge for organiseringen af Civilforsvarets ambulancetjeneste.

Ved indkaldelsen til civilforsvaret sagde jeg farvel til mine herlige kollegaer på Forskningscenter Risø.

 

 

 

 

På kærestefronten var nogle af de midterste år i 80'erne besat med Susie, som jeg mødte da jeg arbejde som frivillig medarbejder med opstarten af Radio Roskilde - en musikbaseret radiostation, der gjorde det ganske godt lang op i 90'erne.

 

 

80'erne sluttede arbejdsmæssigt af med at jeg blev ansat i Bording Data som systemkonsulent. Jeg mødte Janne og blev kæreste med hende - og havde også andre gode kollegaer i Bording. For eksempel Torben, som jeg her er på sejltur med:

 

Og sådan sluttede 80'erne for Steen Bechmann. 30 års fødselsdagen venter lige om hjørnet i starten af 90'erne. Et jobskifte blev det også til på kanten af det nye årti. Det kunderettede arbejde fortsatte i DanaData, hvor jeg var systemkonsulent i et par år.

Og arbejdet med Roskilde Festival trappes lige så stille op..... Læs mere i næste "kapitel".